Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2012. június 5., kedd

Nagy varrásra készülünk, Guinness rekordkísérlet Baján

A 17. Bajai Halfőző Fesztivál és a Csodálatos Baja 2012 rendezvénysorozat keretein belül kerül megrendezésre 2012. július 12-n a Sugovica látványvarrás elnevezésű közösségi műhelymunka.

Rendezvényünk célja nemzetközi és hazai kulturális kapcsolataink, nemzeti identitásunk erősítése; a foltvarrás, mint közösségformáló erő népszerűsítése; figyelemfelkeltés, és egyben egy kellemes alkotói délután eltöltése, Guinness-rekord felállítása.

Az alkotói délután tárgya charm-quilt nemzeti zászlónk elkészítése lesz, melyet a bajai Polgármesteri Hivatal Türr termének díszítésére szánunk.
A lobogó összeállítását muzsikaszó mellett, partnerfoltkörökkel összefogásban tesszük, mely munkának paraméterei adottak voltak az egyedi rekordkísérlethez, 6 óra alatt készül el a 8nm-s lobogó.
Vendégünk lesz a pécsi, csantavéri, bonyhádi, mohácsi, szekszárdi, paksi, érsekcsanádi, kecskeméti foltkör képviselete.
Az 1000db-ból álló charm-quilt elkészítését hosszas gyűjtőmunka előzi meg, ezúton kérünk Benneteket, amennyiben mintás anyagdaraboddal részévé válnátok a foltvarrós rekordkísérletnek, küldjétek el piros, fehér, zöld, 8,5×13,5cm-s, mintás, rugalmatlan pamutvászon téglalapjaitokat a címemre, köszönöm a Sugovicák nevében:
.
.
.
Merjünk nagyot álmodni!
A programmal kapcsolatos hírekkel, érdekességekkel várunk Benneteket!

Reiner Rita

6 megjegyzés:

  1. Elkezdtük a gyűjtögetést... Mikor indítsam útnak, mi a végső határidő (csak hogy minél többet összeszedhessünk)?

    VálaszTörlés
  2. Végső határidő talán június vége, így jut idő a rendszerezésre is. Köszönjük Erika!

    VálaszTörlés
  3. Szia Rita!

    Felírtam a címet, én is fogok küldeni mindhárom színből.
    Szurkolok a végeredményhez!

    VálaszTörlés
  4. Ma postára adtam a csomagot, 33-35 félét sikerült találnom.
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  5. Én is küldök, remélem sikerül a rekord kisérlet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...