Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2014. október 27., hétfő

A katedrál



Újra kedd

21-én, kedden  kicsit nosztalgikusan indult a délután, újra a régit teremben kaptunk helyet.

Marika irányításával a katedrál-ablak technikával dolgoztunk.

Hogy egy kicsit oldódjon a komoly munka előtt a hangulat, sor került a beígért elismerések kihúzására. Magyarázat: akik korábban – szeptembertől – tartottak foglalkozást azok jelképes ajándékot kaptak. Úgy tűnt nem volt rossz ötlet. A meglepetések kizárólag a foltvarrás területén hasznosítható csecsebecsékből álltak.

Ma kaptunk egy szekrényt is, amit kitakarítottunk, és a Sugovica Foltkör könyveit, sablonjait és egyéb varrós kellékeinket tároljuk mostantól benne. A szekrényt sikerült egy mindig zárt szobába elhelyezni, így biztonságban tudjuk. Ezért köszönet a Marketing Kft-nek, és a Közösségi Ház dolgozóinak.

Megbeszéltük, hogy a Bajai Karitász által kapott anyagokért cserébe foltvarrós ajándékokat készítünk a legközelebbi foglalkozásra.

Néhánya elhozták a korábbi munkáikat, amit otthon mindenki befejezett. Ezekről készültek a képek.

Kovács Ilon tollából

Előző munkáink

Jó hangulatban


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...