Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2014. december 22., hétfő

Foltos Karácsony

Kedves Foltostársak!

Szeretettel köszöntünk Benneteket, fogadjátok Ilon sorait a keddi találkozónkról szeretettel.



    December 16- án, kedden megtartottunk a 2014. évi záró foglalkozásunkat a Sugovica Foltkörben. Mint a korábbi években, most is az ajándékozás volt a program.
    
Valahogy más volt ez a délután. Mindenki nagyon jó hangulattal, és kis csomaggal érkezett, hogy amit otthon lázasan, csak erre a napra készített, most gazdára találjon.
   Kezdésnek beszélgettünk a múló évről, és több javaslat hangzott el a jövő évi teendőket illetően.
   Az asztalra került a karácsonyi abrosz, a teás termoszok, üdítők, és szebbnél szebb és finomabbnál finomabb pogácsák és sütemények.
Ajándékozás előtt a HEMO alkalmazottjának, Pálfi Marcsinak mondtunk köszönetet a mindig készséges segítségéért, amit a Sugovica Foltkör felé tesz, ill. tesznek az itt dolgozók. Az ajándékot Lakiné Ilonka készítette.
   Az ajándékozás „névhúzással” indult. Mindig megvártuk a csomagbontást, és titokban gyűjtöttük a varrási ötleteket.  Ahogy én elnéztem, minden ajándékon valahol ott volt a készítőjének „névjegye”, amit ő igazán tud, és szépen tud elkészíteni. Hiába, a szabadon választott kategória mindig a legjobbat hozza ki az emberből.
   Sajnos többen nem tudtak eljönni, talán majd jövőre. Meg kell jegyeznem Maászné Zsuzsit, aki elfoglaltsága miatt nem jött, de tiszteletbe tartva a közösséget, elküldte ajándékát. Köszönet érte!
   Befejezésként a tavasszal D'argentanban, Baja testvérvárosában – Franciaországban járt társaink által készített fotók vetítése történt. Nagyné Csilla nagyon felkészülten mesélt a képen látottakról. Férjének, Csabának is köszönet jár, hogy sokat segített a technikai dolgok összeállításában.   
   Így ért véget a közös ez évi záró foglalkozás. Néhány ajándék képekben:

 Ezt a szép tartót Eta néni küldte sok szeretettel Maászné Zsuzsinak.
 Ilon eltalálta Piroska kívánságát ezzel a szép utazós varrókészlettel.
 Dienes Zsuzsi Andrási Ritának adta ezt a muffinos csodaszép hangulatú köténykét.
(bevált, már lisztes is volt! )
 Margóka kapta ezt a teljesen hasznosítható csomagot: a kék anyagból készülhet valami, a csipke is lehet még dísz valahol-valamikor. És mit rejt a csomag?


 Ezt a koszorút rejtette....nem titok, a készítésekor Margóka volt az eszemben, aki nagyon szereti a natúr hangulatú csipkés, finom dolgokat. Remélem szeretettel használja majd ezt az ajándékot, mint mindegyikünk, aki a másiktól saját készítésű ajándékot kapott.







   A 2015.-i évre is vannak már ötletek, folytatjuk!

   Mindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, Jó Egészséget, és Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok!

Szeretettel bejegyezte a Foltkör nevében: Andrási Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...