Rólunk

RÓLUNK:

Nevünket - a földrajzi elhelyezkedésünk okán - a Duna bajai mellékágától, Sugovicától kölcsönöztük, mely elnevezés a szerelmes leány, Súgó Vica balladájához kötődik. Van azonban egy kulturális magyarázata is a Sugovica szónak, ez pedig az, hogy a régi időkben a vízre jártak le az itt lakó sokacok és bunyevácok mosni, mitől is a víz koszos lett, ez horvátul annyit jelentett: "šugava voda" (azaz zavaros víz). E szavak összeolvadásából maradhatott meg a Sugovica elnevezés. Bárhogy is legyen, e név örök...

Egyenesen a halászlé fővárosából, foltból, cérnával varrt barátságok körét találod...

2017. május 24., szerda

"Duplakedd"

Sziasztok!

Teendőink miatt most a kiállításunk megnyitójáig, azaz június 26-áig minden kedden összejövünk varrogatni, mert bizony sok kisebb-nagyobb feladatunk van, sok megbeszélnivalónk is akad, ezért most összevonva írunk a foglalkozásokról.
Néhány kép mutatja majd, mivel foglalkozunk mostanság.

Már több éve, hogy örömmel csatlakoztunk a Szívpárna akcióhoz, mellyel világszerte mellműtött hölgyeket támogatnak a foltvarrók a műtét utáni időszakban. Lelkesen varrtuk a párnákat, melyek ezután az érsekcsanádi foltvarrókkal együttműködve jutnak majd el a gyógyulókhoz.






Az eredmény: 20 db párna



Mindeközben dolgozunk csoportunk zászlaján is, ma eddig jutottunk:


Tegnap pedig folytatódott a szorgalmas közösségi munka, varrtuk a közös zászlót:



Készültek az apró meglepetések is:






Hamarosan kiderül, az ajándékok hová kerülnek...
E képhez még olvassátok szeretettel Kristóf Ági sorait:
 
"Boldogsághormonom- endorfinjaim- csak úgy áramoltak a mai délutánon. Most valahogy minden egyben volt. Volt aki önállóan dolgozott és alkotott, így egy első látásra szerelem kitűzővel lettem gazdagabb! Köszönöm! De ez a kalákamunka - ez igen!!! Mint a versikében: az egyik elment vadászni..... Nálunk ma ez a mese így hangzott: az első(k) szabta(ák), , a második égette- formázta, a harmadik()ak- varrta(ák,) a negyedik megsütötte és az összes inciri-pinciri mind megette a sütit és a csokit - sajnos hús nem volt!!!- és közben hipp-hopp elkészült 50 kitűző, ami színesebbnél színesebb, szebbnél szebb volt, van és lesz. Reményeim szerint sok örömöt okoz majd a tulajdonosának. Így varázsolódott a maradékból  csoda! A gyertyaláng ma is előcsalogatta az angyalokat! A szépség közösen a kezünk által született. Szép és hasznos délután volt. Igazi örömvarrás!!!"

Lelkes kukacolós bemutatót is tartottak a lányok, Révainé Erzsike sokat gyakorol, kedvencei a levelek, virágok:




Poppné Zsuzsi táskán mutatta a kukacokat és csigákat:





Kristóf  Ági is örömmel mutatta friss alkotásait:



Csilla Borcsa mamánál járt és sok ajándékkal tért haza


Kedden tali! :)

ARita





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...